Robert Post

Hele Sunnmøres egen popstjerne Robert Post tar med seg gitarene sine og kommer til Laavfest for å spille et akustisk/elektrisk sett med sine fantastiske låter under kvledsprogrammet.

Robert Fylling er oppvokst i en musikalsk familie på Langevåg utenfor Ålesund. Hans første instrument var et trommesett. Han lærte senere å spille trompet og skrev sin første sang, «Untouched», som 8-åring.

I 2004, etter mange år som sanger og låtskriver, fikk Fylling platekontrakt. Han ble oppdaget under by:Larm i Bergen, da han spilte sine to første offisielle konserter under artistnavnet Robert Post. I månedene som fulgte ble det gjort flere showcaser i London og Bergen, noe som til slutt resulterte i platekontrakt med Mercury Records UK.

Siden den gang har Robert vært på topplister i store deler av Europa med låter fra debutalbumet. Debutalbumet ble produsert av Mike Hedges august 2005. BBC Radio A-listet første single, «Got None», og albumet ble «Record of the Week» på Storbritannias største radiokanal. Senere ble også single nummer to, «There’s one thing», A-listet.

«Got None» ble plukket opp av radiostasjoner i Frankrike, Italia og Norge, og med nyheten om en sterk 17.-plass på britiske radiolister, gjorde den et solid hopp på Norges Hit40-liste og ble liggende i toppen i 20 uker. I Frankrike ble den en av de mest spilte låtene det året, og i januar 2006 gikk den til toppen av italienske hitlister i fem uker på rad.

Samme år gjennomførte Post, en miniturné i USA og opptrådte på Robert Redfords Sundance Film Festival. Han ble dette året, nominert for to Spellemannspriser og vant prisen Årets Mannlige Artist for debutalbumet, og Beste Video med låten «Got None».

De senere år har Robert gitt ut en rekke album og befestet sin posisjon som en av landets beste singer/songwriters, med legendariske konserter rundt i det ganske land.