Maskoter

BJØRNIS

Alle barns favorittbamse kommer til Laavfest 2022! Bjørnis er brannbamsen som er veldig opptatt av sikkerhet rundt om i de tusen hjem. Her kommer et lite utdrag fra nettsiden hans.

Helt siden jeg var en liten, lodden bamseunge, og så en brannbil for første gang, drømte jeg om å bli en brannkonstabel. Og det har jeg blitt - hele Norges brannbamse. Først og fremst er jeg til for barna, men jeg hjelper gjerne mamma, pappa, bestemor og bestefar også. Jeg elsker jobben min.

Min viktigste jobb er å bli med brannbilene når de rykker ut til branner og andre ulykker med barn. Jeg trøster, er en god venn, og gir trygghet. Det gjør så utrolig godt å bli klemt av et barn som trenger meg. Sammen er vi sterke. Sammen klarer vi oss gjennom det meste.

Branner og ulykker vil vi ikke ha. De fleste ulykker kan unngås hvis vi bare er litt smarte. Derfor lærer jeg bort alt jeg kan til både barn og voksne. Jeg blir så glad når jeg møter sånne som deg, som er opptatt av røykvarslere, brannøvelser og alt vi sammen kan gjøre for å hindre brann.

TARE

Sjøhesten Tare blir å finne under dagsprogrammet og han har lovet å ha med seg både hinderløype og andre spennende aktiviteter for barna. Tare er Sparebanken Møres maskot og er en svært aktiv krabat. Hvem vet? Kanskje han har med seg noen Tare-drops også?

AMFELIA OG OSKAR

Maskottene Amfelia og Oskar kommer på besøk under dagsprogrammet og blir med på kjekke aktiviteter. De bor på kjøpesenteret Moa i et hemmelig hus. Noen ganger blir de store, og går rundt på senteret for å hilse på gjestene sine.

Amfelia og Oskar bor på senteret i et hemmelig hus. De er senterets hemmelige hjelpere som rydder og holder orden til du kommer på besøk.

Oskar er veldig liten, og Amfelia er enda litt mindre. De kan faktisk gjemme seg bak en melkekartong, og noen ganger gjør de det også.

En gang i blant blir Amfelia og Oskar veldig store. De begynner bare å vokse sånn plutselig, og vips, så er de like store som mennesker.

Og hele tiden må de se om den ufyselige Kakketo har vært der. Kakketo er ei grønn flaggermus som stjeler mat og ødelegger ting. Noen ganger ligger Kakketo og sover i en butikk, og da er Amfelia og Oskar redd for at han skal skremme gjestene.


Maskotene skal konkurrere i en hinderløype. De trenger din hjelp til å bli heiet frem på. Møt opp og hei på din favoritt maskot!